3 enkla tips- så lyckas du med virtuella möten

Virtuella möten via Skype, Google hangout och andra liknande verktyg blir allt vanligare och fördelarna är många. Genom att genomföra möten på distans kan ni minska antalet affärsresor vilket sparar både tid och pengar. Dessutom tenderar virtuella möten att bli mer produktiva.

Trots detta så är det fortfarande många som känner ett visst motstånd inför virtuella möten. Man tycker att det känns krångligt, stelt och lite obekvämt. Den känslan bottnar ofta i dåliga erfarenheter av besvärliga videokonferensutrustningar som aldrig fungerar som de ska. Tekniken har dock gått framåt. Idag krävs inte mer än en laptop, webcamera (som oftast är inbyggd) och möjligtvis ett headset för att genomföra virtuella möten med högkvalité.

Virtuella möten

Tekniken har gått framåt och nu handlar det om att ändra våra vanor.

 

Här kommer 3 enkla tips för hur du leder ett virtuellt möte som känns levande och som bidrar till bygga relationer även på distans.

1.

Våga vara personlig när du inleder mötet. Det skapar förtroende och bygger relationer.

2.

Försök skapa ett diskussionsklimat där det är tillåtet att avbryta varandra. Det bidrar till att göra samtalet mer levande och engagerar deltagarna.

3.

Använd video. Genom att se deltagarma kan ni läsa av varandras kroppsspråk. Enligt många experter så kommunicerar vi till 55 % med kroppen.

Related Posts

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.