&#x;&#x;

Vad gör en virtuell assistent

Henny Östlund virtuell assistent

En virtuell assistent som jobbar på distans hjälper dig som företagare att frigöra tid och fokusera på frågor som är viktiga för din verksamhet.

 

I den här artikeln berättar Henny Östlund om hennes arbete som virtuell assistent på VirMeda.

Varierande arbetsuppgifter

Som virtuell assistent blir variationen stor. Arbetsuppgifterna varierar från högt till lågt, men det är också just det som är charmen. Jag får lära mig nya saker hela tiden, berättar Henny. Efter många år i tryckeribranschen har hon en gedigen erfarenhet av sammanställning och bearbetning av text och bild, transkribering samt projektledning inom trycksaker. Arbetsuppgifterna består därför till stor del av layoutarbete för böcker. Utöver det hjälper Henny sina kunder med korrekturläsning, schemaläggning, svara på mail och bevaka telefon. Det är alltid kundens behov av avlastning som styr.

 

Korta deadlines

Då man jobbar med att avlasta entreprenörer och soloföretagare så är tempot stundtals högt. Det är mycket som ska göras och många kan nog känna igen sig i att det ibland kan vara svårt med framförhållning. Det gör att en virtuell assistent ofta jobbar mot korta deadlines.

 

RÄTT INSTÄLLNING ÄR VIKTIGAST

För att lyckas i rollen som virtuell assistent är det viktigaste att du har rätt inställning. Är du en person som tar dig an nya utmaningar med inställningen att ”jag löser det!” så kommer du att älska det här jobbet. Drivs du dessutom av att hjälpa andra företagare på sin resa mot framgång så kommer rollen som virtuell assistent att passa dig som handen i handsken.

 

FRIHET ATT STYRA ÖVER SIN EGEN TID

Som virtuell assistent arbetar du helt platsoberoende. För Henny innebär det att hon kan bo i sitt härliga hus på Tjörn utan att behöva pendla till ett jobb i Kungälv eller Göteborg. Arbetstiderna bestämmer hon själv över och även om det innebär mycket eget ansvar så ger det en stor frihet.

 

INGA ANSTÄLLNINGSAVTAL, LÅNGA STÄLLTIDER ELLER EXTRA SKRIVBORD

 

Är du en företagare som har svårt att få tiden att räcka till? Att anställa innebär ett stort ansvar och bra rekrytering kostar både tid och pengar.   Genom att istället jobba med virtuella och frilansande medarbetare kan du spara både tid och pengar. VirMeda tar på sig arbetsgivaransvaret och du slipper tänka på anställningsavtal, långa ställtider och extra skrivbord. På så vis kan du enkelt anpassa ditt företag efter upp- och nedgångar.

 

Vill du veta mer om hur det är att jobba som, eller med, en virtuell assistent? Hör av dig till VirMeda och fråga efter Henny!

Namn: Henny Östlund
Bor: Tjörn
Familj: 2 vuxna döttrar och en katt
Fritidsintressen: Körsång

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.