Scroll Top

Arbetsrätt

Våra jurister hjälper dig som arbetsgivare med frågor som rör arbetsrätt

Arbetsrätten är den del av svensk lagstiftning som styr förhållandet mellan dig som arbetsgivare och dina anställda. Oavsett om du behöver hjälp med anställningsavtal, ersättningsmodeller eller incitamentsprogram inför en nyanställning eller om du behöver hjälp att avsluta en anställning så kan våra jurister vägleda dig.

Inledningsvis kan vi konstatera att svensk arbetsrätt med Lagen om anställningsskydd (LAS) i kombination med eventuella kollektivavtal ställer stora krav på dig som arbetsgivare. Det kan därför kännas tryggt att tillsammans med en jurist reda ut vad du har för rättigheter och skyldigheter gentemot dina anställda. 

Vi företräder även arbetsgivare i fackliga förhandlingar och/ eller i domstol vid arbetsrättsliga tvister. Det är dock viktigt att ta hjälp i tid vid den här typen av ärenden så att en erfaren jurist kan säkerställa att hela processen går rätt till. Avslutningsvis, genom att göra rätt från början minskar också risken för att långdragna och kostsamma tvister ska uppstå.

referenser

vad våra kunder säger.

Anders Färnlöf
EcoRub AB

Ytterst kompetent, trevligt bemötande, kund receptiva för innehåll, snabb leverans och bra kvalitetssäkring, där de personligen följer upp ifall vi är nöjda med materialet. De kan verkligen rekommenderas.

Oskar Haldemar
NorrLab AB

Väldigt nöjd med VirMeda!

Som IT-verksamhet med globala kunder har de kunnat stötta oss med bra rådgivning och levererat uppdrag snabbt. Hög förståelse för projektbaserad försäljning med förmåga att förstå och översätta processer till tydliga avtal.

Spelhem

Supersnabb, jättetrevlig och proffsig!

Återkommer alla dagar i veckan till VirMeda med Johanna i spetsen.

Rekommenderar alla detta företag – 5/5!

Philippe Simon

VirMeda hjälpte oss med en uppsägning av ett agentavtal och att uppnå en förlikning. Johanna satte sig snabbt in i alla frågeställningar och arbetade metodiskt och systematiskt. Johanna är en mycket kompetent jurist. Vi kan varmt rekommendera henne.

Recycling Sweden ROI

Är så nöjd med VirMeda (Johanna Nielsen). Tack för ett professionellt och trevligt bemötande. Strålande service! 10/10 – Rekommenderar starkt!

Salah Chohan

Jättenöjd.

Mycket bra kommunikation, kunskap och juridisk rådgivning. Löste problemet under utlovad tid och till överenskommet arvode. Vi kommer att välja VirMeda i framtiden för våra affärsjuridiska ärenden och rekommenderar dem varmt.

Tack Johanna, du ger kunden bra trygghet med ditt proffsiga arbetssätt och kunskap.

Anställningsavtal

Ett anställningsavtal är ett avtal mellan dig som arbetsgivare och dina anställda. Ett anställningsavtal bör först och främst reglera vad det är för typ av anställning, är det en tillsvidareanställning eller en visstidsanställning? Sen bör det givetvis reglera arbetsuppgifter, ansvar, arbetstider, lön, uppsägningstid, konkurrens- och värvningsförbud, sekretess, mm. Därutöver kan anställningsavtalet även reglera vem som ska äga rättigheterna till de immateriella tillgångar som den anställde skapar i tjänsten.

Vår avtalstjänst

Våra avtalsjurister skriver skräddarsydda avtal till ditt företag. Hos oss får du alltid personlig service och vi erbjuder dessutom fasta priser.

Kontakta oss för affärsjuridisk rådgivning

Footer kontaktformulär