Scroll Top

Skriva avtal

Konsultavtal

Ett konsultavtal, eller uppdragsavtal,  reglerar förhållandet mellan dig som ska köpa eller sälja tjänster. Konsultavtalet innehåller bland annat bestämmelser kring uppdragets omfattning, vilken ersättning som ska utgå, betalningsvillkor,  hur länge uppdraget ska pågå och om det löper tillsvidare, vilken uppsägningstid som gäller. Vidare så bör konsultavtalet även reglera vem som äger rättigheterna till arbetsresultatet och det bör i vissa fall inkludera ett konkurrens- och värvningsförbud samt bestämmelser om sekretess.

Säkerställ också att konsultavtalet inte är för likt ett anställningsavtal, vilket riskerar att ge både skatterättsliga och arbetsrättsliga konsekvenser för dig som uppdragsgivare. Ett sätt att göra det på är till exempel att skriva att konsultavtalets giltighet förutsätter att konsulten är registrerad för F-skatt.

Eftersom det inte finns någon motsvarighet till köplagen som gäller för köp av tjänster mellan företag så är utrymmet att fritt avtala om vad som ska gälla stort. Det betyder att det också är extra viktigt att ha ett väl genomarbetat uppdragsavtal.

Har du frågor eller vill du ha hjälp att skriva ett konsultavtal?

Kontakta mig

Johanna Nielsen

Eftersom du är intresserad av att skriva konsultavtal så kanske du också är intresserad av följande:

Aktieöverlåtelseavtal
Samarbetsavtal
Sekretessavtal
Anställningsavtal

Så här arbetar vi när vi skriver konsultavtal

Bilderna nedan beskriver steg för steg hur vi arbetar för att ta fram ett konsultavtal som är helt anpassat efter ditt företags situation och behov. Men tveka inte att höra av dig om du har frågor eller vill veta mer om hur våra avtalsjurister arbetar.

Steg 1

Börja med att kontakta oss och berätta vad du vill ha hjälp med.

Steg 2

Vi återkommer med en prisuppgift och bokar därefter in ett videomöte för att gå igenom förutsättningar och behov.

Steg 3

Sen skriver vi ett avtalsutkast baserat på den information som samlades in vid det första videomötet.

Steg 4

Därefter går vi tillsammans igenom avtalsutkastet punkt för punkt för att säkerställa att det återspeglar er tänka överenskommelse och för att reda ut eventuella frågetecken.

Steg 5

Avslutningsvis mailas det färdiga avtalet till dig i word- och PDF-format.

referenser

vad våra kunder säger.

Anders Färnlöf
EcoRub AB

Ytterst kompetent, trevligt bemötande, kund receptiva för innehåll, snabb leverans och bra kvalitetssäkring, där de personligen följer upp ifall vi är nöjda med materialet. De kan verkligen rekommenderas.

Oskar Haldemar
NorrLab AB

Väldigt nöjd med VirMeda!

Som IT-verksamhet med globala kunder har de kunnat stötta oss med bra rådgivning och levererat uppdrag snabbt. Hög förståelse för projektbaserad försäljning med förmåga att förstå och översätta processer till tydliga avtal.

Spelhem

Supersnabb, jättetrevlig och proffsig!

Återkommer alla dagar i veckan till VirMeda med Johanna i spetsen.

Rekommenderar alla detta företag – 5/5!

Philippe Simon

VirMeda hjälpte oss med en uppsägning av ett agentavtal och att uppnå en förlikning. Johanna satte sig snabbt in i alla frågeställningar och arbetade metodiskt och systematiskt. Johanna är en mycket kompetent jurist. Vi kan varmt rekommendera henne.

Recycling Sweden ROI

Är så nöjd med VirMeda (Johanna Nielsen). Tack för ett professionellt och trevligt bemötande. Strålande service! 10/10 – Rekommenderar starkt!

Salah Chohan

Jättenöjd.

Mycket bra kommunikation, kunskap och juridisk rådgivning. Löste problemet under utlovad tid och till överenskommet arvode. Vi kommer att välja VirMeda i framtiden för våra affärsjuridiska ärenden och rekommenderar dem varmt.

Tack Johanna, du ger kunden bra trygghet med ditt proffsiga arbetssätt och kunskap.

Kontakta oss för affärsjuridisk rådgivning

Footer kontaktformulär