Scroll Top

Skriva avtal

Distributionsavtal

Ett distributionsavtal är ett avtal mellan två parter avseende distributionen av en vara. Ett distributionsavtal kan ha flera olika namn beroende på hur affärsmodellen ser ut. Agentavtal, återförsäljaravtal och franchiseavtal är alla exempel på olika distributionsformer. Vilken av dessa distributionsformer som är bäst lämpad varierar dock från fall till fall och är till stor del en förhandlingsfråga mellan parterna. Valet av affärsmodell är också avgörande för hur risk- och ansvarsfördelningen mellan parterna kommer att se ut och det finns därför goda skäl att börja med att reda ut vilka alternativ som finns. Beroende på valet av affärsmodell kommer också vitt skilda juridiska regelverk bli tillämpliga och det är därför en god idé att prata med en jurist om vad de olika alternativen innebär för verksamheten i praktiken. Det är inte ovanligt att vi granskar avtal där parterna blandat ihop begreppen eller missat att reglera viktiga frågor för deras valda affärsmodell.

Utöver de mest uppenbara frågorna om betalning och leveransvillkor bör distributionsavtalet också reglera användningen av varumärken i samband med marknadsföring och försäljning, vad som gäller vid eventuella reklamationer och  vem som bär produktansvaret.

Har du frågor eller vill du ha hjälp att skriva ett distributionsavtal?

Kontakta mig

Johanna Nielsen

Eftersom du är intresserad av att skriva distributionsavtal så kanske du också är intresserad av följande:

Agentavtal
Återförsäljaravtal
Leverantörsavtal
Kundavtal

Så här arbetar vi när vi skriver distributionsavtal

Bilderna nedan beskriver steg för steg hur vi arbetar för att ta fram ett distributionsavtal som är helt anpassat efter ditt företags situation och behov. Men tveka inte att höra av dig om du har frågor eller vill veta mer om hur våra avtalsjurister arbetar.

Steg 1

Börja med att kontakta oss och berätta vad du vill ha hjälp med.

Steg 2

Vi återkommer med en prisuppgift och bokar därefter in ett videomöte för att gå igenom förutsättningar och behov.

Steg 3

Sen skriver vi ett avtalsutkast baserat på den information som samlades in vid det första videomötet.

Steg 4

Därefter går vi tillsammans igenom avtalsutkastet punkt för punkt för att säkerställa att det återspeglar er tänka överenskommelse och för att reda ut eventuella frågetecken.

Steg 5

Avslutningsvis mailas det färdiga avtalet till dig i word- och PDF-format.

referenser

vad våra kunder säger.

Anders Färnlöf
EcoRub AB

Ytterst kompetent, trevligt bemötande, kund receptiva för innehåll, snabb leverans och bra kvalitetssäkring, där de personligen följer upp ifall vi är nöjda med materialet. De kan verkligen rekommenderas.

Oskar Haldemar
NorrLab AB

Väldigt nöjd med VirMeda!

Som IT-verksamhet med globala kunder har de kunnat stötta oss med bra rådgivning och levererat uppdrag snabbt. Hög förståelse för projektbaserad försäljning med förmåga att förstå och översätta processer till tydliga avtal.

Spelhem

Supersnabb, jättetrevlig och proffsig!

Återkommer alla dagar i veckan till VirMeda med Johanna i spetsen.

Rekommenderar alla detta företag – 5/5!

Philippe Simon

VirMeda hjälpte oss med en uppsägning av ett agentavtal och att uppnå en förlikning. Johanna satte sig snabbt in i alla frågeställningar och arbetade metodiskt och systematiskt. Johanna är en mycket kompetent jurist. Vi kan varmt rekommendera henne.

Recycling Sweden ROI

Är så nöjd med VirMeda (Johanna Nielsen). Tack för ett professionellt och trevligt bemötande. Strålande service! 10/10 – Rekommenderar starkt!

Salah Chohan

Jättenöjd.

Mycket bra kommunikation, kunskap och juridisk rådgivning. Löste problemet under utlovad tid och till överenskommet arvode. Vi kommer att välja VirMeda i framtiden för våra affärsjuridiska ärenden och rekommenderar dem varmt.

Tack Johanna, du ger kunden bra trygghet med ditt proffsiga arbetssätt och kunskap.

Kontakta oss för affärsjuridisk rådgivning

Footer kontaktformulär