Scroll Top

Skriva avtal

Samarbetsavtal

Ett samarbetsavtal är ett avtal mellan två eller flera samarbetspartners. Samarbetsavtalet reglerar framförallt hur samarbetet ska fungera för att man ska nå ett gemensamt mål.

Ett samarbetsavtal kan därför med fördel innehålla information om bakgrunden till samarbetet samt en beskrivning av syfte och önskat resultat.  Vidare bör avtalet inkludera bestämmelser om hur genomförandet ska gå till, en tidsplan, arbets- och ansvarsfördelning samt vad som händer om någon part vill avsluta samarbetet i förtid.

Andra viktiga frågor att reglera är sekretess, vem som äger rättigheterna till arbetsresultatet och eventuella konkurrensbegränsningar. För även om du och din samarbetspartner är överens så är det alltid en god idé att skriva ner vad som gäller. Förhoppningsvis kommer ert samarbete att löpa under lång tid och då är det lätt att glömma vad den ursprungliga överenskommelsen egentligen var. Tar ni dessutom hjälp av en avtalsjurist kan han eller hon göra er uppmärksamma på frågor och situationer som ni kanske inte tänkt på och som kan vara bra att diskutera i förväg.

Har du frågor eller vill du ha hjälp att skriva eller tolka ett samarbetsavtal?

Kontakta mig

Johanna Nielsen

Eftersom du är intresserad av att skriva samarbetsavtal så kanske du också är intresserad av följande:

Aktieöverlåtelseavtal
Personuppgiftsbiträdesavtal
Sekretessavtal
Agentavtal

Så här arbetar vi när vi skriver samarbetsavtal

Följande bilder beskriver steg för steg hur vi arbetar för att ta fram ett samarbetsavtal som är helt anpassat efter ditt företags situation och behov. Men tveka inte att höra av dig om du har fler frågor eller vill veta mer om hur våra avtalsjurister arbetar.

Steg 1

Börja med att kontakta oss och berätta vad du vill ha hjälp med.

Steg 2

Vi återkommer med en prisuppgift och bokar därefter in ett videomöte för att gå igenom förutsättningar och behov.

Steg 3

Sen skriver vi ett avtalsutkast baserat på den information som samlades in vid det första videomötet.

Steg 4

Därefter går vi tillsammans igenom avtalsutkastet punkt för punkt för att säkerställa att det återspeglar er tänka överenskommelse och för att reda ut eventuella frågetecken.

Steg 5

Avslutningsvis mailas det färdiga avtalet till dig i word- och PDF-format.

referenser

vad våra kunder säger.

Anders Färnlöf
EcoRub AB

Ytterst kompetent, trevligt bemötande, kund receptiva för innehåll, snabb leverans och bra kvalitetssäkring, där de personligen följer upp ifall vi är nöjda med materialet. De kan verkligen rekommenderas.

Oskar Haldemar
NorrLab AB

Väldigt nöjd med VirMeda!

Som IT-verksamhet med globala kunder har de kunnat stötta oss med bra rådgivning och levererat uppdrag snabbt. Hög förståelse för projektbaserad försäljning med förmåga att förstå och översätta processer till tydliga avtal.

Spelhem

Supersnabb, jättetrevlig och proffsig!

Återkommer alla dagar i veckan till VirMeda med Johanna i spetsen.

Rekommenderar alla detta företag – 5/5!

Philippe Simon

VirMeda hjälpte oss med en uppsägning av ett agentavtal och att uppnå en förlikning. Johanna satte sig snabbt in i alla frågeställningar och arbetade metodiskt och systematiskt. Johanna är en mycket kompetent jurist. Vi kan varmt rekommendera henne.

Recycling Sweden ROI

Är så nöjd med VirMeda (Johanna Nielsen). Tack för ett professionellt och trevligt bemötande. Strålande service! 10/10 – Rekommenderar starkt!

Salah Chohan

Jättenöjd.

Mycket bra kommunikation, kunskap och juridisk rådgivning. Löste problemet under utlovad tid och till överenskommet arvode. Vi kommer att välja VirMeda i framtiden för våra affärsjuridiska ärenden och rekommenderar dem varmt.

Tack Johanna, du ger kunden bra trygghet med ditt proffsiga arbetssätt och kunskap.

Kontakta oss för affärsjuridisk rådgivning

Footer kontaktformulär