Scroll Top

Bolagsrätt

Våra jurister hjälper dig som företagare med bolagsrätt.

 Vad är då bolagsrätt? Begreppet bolagsrätt, eller associationsrätt som det också kallas, är ett brett område som innefattar  bildande, styrning och avveckling av bolag. Det är alltså en av affärsjuridikens viktigaste grundpelare och påverkar företagens vardag i en mycket större utsträckning än vad man kanske först kan tro.

Oavsett om du behöver hjälp med att registrera ett bolag, upprätta aktieägaravtal, genomföra en nyemission eller reda ut vilka rättigheter aktieägarna har vid en bolagsstämma eller vilka krav som gäller kring bolagsstyrning så kan våra jurister vägleda dig.  Tillsammans reder vi ut vad du har för möjligheter, ansvar och skyldigheter. Vi bistår även företagare med alla frågor som uppkommer i samband med en företagsöverlåtelse. Vi kan också ge råd kring olika bolagsstrukturer samt ge förslag på lämpliga upplägg. För oss är det viktigt att affären står i fokus och vi väger därför alltid in både juridiska och kommersiella aspekter i vår rådgivning.

referenser

vad våra kunder säger.

Anders Färnlöf
EcoRub AB

Ytterst kompetent, trevligt bemötande, kund receptiva för innehåll, snabb leverans och bra kvalitetssäkring, där de personligen följer upp ifall vi är nöjda med materialet. De kan verkligen rekommenderas.

Oskar Haldemar
NorrLab AB

Väldigt nöjd med VirMeda!

Som IT-verksamhet med globala kunder har de kunnat stötta oss med bra rådgivning och levererat uppdrag snabbt. Hög förståelse för projektbaserad försäljning med förmåga att förstå och översätta processer till tydliga avtal.

Spelhem

Supersnabb, jättetrevlig och proffsig!

Återkommer alla dagar i veckan till VirMeda med Johanna i spetsen.

Rekommenderar alla detta företag – 5/5!

Philippe Simon

VirMeda hjälpte oss med en uppsägning av ett agentavtal och att uppnå en förlikning. Johanna satte sig snabbt in i alla frågeställningar och arbetade metodiskt och systematiskt. Johanna är en mycket kompetent jurist. Vi kan varmt rekommendera henne.

Recycling Sweden ROI

Är så nöjd med VirMeda (Johanna Nielsen). Tack för ett professionellt och trevligt bemötande. Strålande service! 10/10 – Rekommenderar starkt!

Salah Chohan

Jättenöjd.

Mycket bra kommunikation, kunskap och juridisk rådgivning. Löste problemet under utlovad tid och till överenskommet arvode. Vi kommer att välja VirMeda i framtiden för våra affärsjuridiska ärenden och rekommenderar dem varmt.

Tack Johanna, du ger kunden bra trygghet med ditt proffsiga arbetssätt och kunskap.

Aktieägaravtal

Ett aktieägaravtal eller kompanjonsavtal är ett avtal mellan ägarna i ett bolag.  Det är huvudsakligen aktieägaravtalet som reglerar hur aktieägarnas samarbete ska fungera.

Aktieägaravtalet är, till skillnad från bolagsordningen, ett internt dokument mellan ägarna. Det är inte ett dokument som Bolagsverket tar del av och är med andra ord inte en offentlig handling. Aktieägaravtalet är därför ett bra komplement till bolagsordningen eftersom det ger ägarna möjlighet att avtala om mer känsliga frågor som man inte vill ska komma till allmän kännedom.

Vår avtalstjänst

Våra avtalsjurister skriver skräddarsydda avtal till ditt företag. Hos oss får du alltid personlig service och vi erbjuder dessutom fasta priser.

Kontakta oss för affärsjuridisk rådgivning

Footer kontaktformulär